Symptomen van voetschimmel

Voetschimmel herken je aan de volgende symptomen: 

Schilfers, kloofjes en roodheid
Schilfers en kloofjes zijn herkenbare symptomen van voetschimmel. De huid onder de schilfers kan rood en pijnlijk zijn. Via de huidschilfers is de voetschimmel overdraagbaar aan anderen

Blaasjes en witte vochtige plekken
Soms komt er helder vocht uit de blaasjes. De blaasjes op of onder je voeten kunnen gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel.

Jeuk en een branderig gevoel
Voetschimmel kan jeuk (bijvoorbeeld jeukende tenen) en een branderig gevoel veroorzaken. Met name tussen de tenen. De neiging bestaat om te gaan krabben, waarmee de huid juist kan worden aangetast.

Symptomen snel en effectief behandelen

Voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd, is snel en effectief te behandelen met een geneesmiddel dat de schimmel bij de bron bestrijdt.

Canesten FOOT crème  is een effectieve behandeling die helpt tegen voetschimmel; het doodt voetschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.

Feiten over voetschimmel

Canesten icoon

Jeukende tenen en blaasjes– jeuk aan en tussen je tenen en blaasjes zijn veelvoorkomende symptomen van voetschimmel.

Canesten icoon

Voetschimmel is niet gevaarlijk – het is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelende symptomen geven. Behandel daarom op tijd, ook om anderen niet te besmetten.

Canesten icoon

Open blaasjes vormen besmettingsgevaar – symptomen van voetschimmel zijn te behandelen, maar let op dat bijvoorbeeld met name open blaasjes voetschimmel erg besmettelijk maken.