Veelgestelde vragen

  Vaginale schimmelinfectie

   Vaginale jeuk is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmel. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent.
    

   Een branderig gevoel aan je vagina is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmel. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent. Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

   Witte geurloze afscheiding is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmel. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent. Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

   Beide behandelvormen zijn 1-daagse behandelingen.
   De zachte capsule vormt zich comfortabel naar je lichaam, waardoor sommige vrouwen de voorkeur geven aan een behandeling met de 1-daagse zachte capsule van Canesten Gyno. Ook al komt het niet zo vaak voor: de zachte capsule werkt vaak beter in een minder vochtig vaginaal milieu. Canesten 1-daagse tablet kan daarin minder goed oplossen.

   Beide geneesmiddelen doden de schimmel en verlichten zo snel de symptomen zoals jeuk, een branderig gevoel en witte afscheiding. Canesten Gyno is een effectief geneesmiddel bij vaginale schimmelinfectie. Canesten Gyno is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmel waarvoor je niet naar de huisarts hoeft om dit te verkrijgen. 
   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt.

   Jazeker, Canesten Gyno is online verkrijgbaar. Klik hier voor de online verkooppunten waardoor je makkelijk en snel Canesten Gyno in huis kunt halen*.

   Als je een keer een vaginale schimmelinfectie hebt gehad, betekent dit niet automatisch dat je dat nog een keer zult krijgen. Je kunt wel een aantal voorzorgsmaatregelen treffen waardoor je de kans verkleint dat je nogmaals last krijgt van een vervelende infectie. Klik hier voor de tips van het expert team van Canesten Gyno welke maatregelen je kunt treffen om een vaginale schimmel infectie te voorkomen.

   Het kan gebeuren dat de tablet niet goed is opgelost, bijvoorbeeld door een onvoldoende vochtige omgeving waardoor de werking onvoldoende is geweest. Dit kan overigens geen kwaad. In de bijsluiter lees je hier meer informatie over. In zo’n geval zou Canesten Gyno crème een oplossing kunnen bieden.

   Als dit je eerste keer is dat je een vaginale schimmelinfectie hebt, maak dan een afspraak met je huisarts. Als je bekend bent met een vaginale schimmelinfectie dan kun je makkelijk effectief en snel (zonder recept van de huisarts) behandelen met Canesten Gyno. Klik hier om het volledige assortiment van Canesten Gyno te bekijken.

   Als je denkt dat je mogelijk een SOA hebt opgelopen, maak dan een afspraak met je huisarts.

   Ja, ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie. Klik hier om jezelf te informeren hoe je/jullie dit het beste kunnen behandelen.

   Het is niet zo dat iedereen die een antibioticakuur gebruikt automatisch last krijg van een vaginale schimmel. Wel zorgt antibiotica ervoor dat de natuurlijke balans van schimmels in je vagina verstoord kan worden waardoor de schimmel ‘Candida Albicans’ de overhand kan krijgen. Hierdoor kun je last krijgen van een vaginale schimmel.  Canesten Gyno doodt effectief de schimmel en verlicht zo de jeuk. 

   Zwangere vrouwen hebben relatief gezien een grotere kans om een vaginale schimmelinfectie te krijgen. Dit komt doordat hormonale schommelingen de natuurlijke balans van schimmels in je vagina kunnen verstoren. Echter, raadpleeg altijd je huisarts voordat je medicijnen gebruikt tijdens de zwangerschap, dit geldt ook voor het gebruik van Canesten Gyno als je zwanger bent.

   Alle producten van Canesten bevatten dezelfde werkzame stof, alleen de toedieningsvorm en behandelduur, 1 dag (tablet en zachte capsule) versus 6 dagen (crème) kan verschillen. De werkzaamheid is hetzelfde en dus even effectief.

   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Gyno 1-Tablet, klik dan hier.

   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Gyno 1 zachte capsule, klik dan hier.

   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Gyno Crème, klik dan hier.

   Nee, Canesten Gyno 1-Tablet, Canesten Gyno 1-Zachte Capsule en Canesten Gyno Crème zijn geneesmiddelen die zonder recept te koop zijn bij apotheek en drogisterij.

   Gebruik Canesten Gyno volgens de bijsluiter;
   Gebruik de 1-daagse Tablet en de 1-daagse Zachte Capsule 1 maal per kuur. De crème dien je inwendig 6 dagen te gebruiken. Volg altijd de aanwijzingen die in de bijsluiter staan.

   Bij gebruik volgens de bijsluiter zijn er geen ernstige bijwerkingen bekend. Een allergische reactie is mogelijk. Er zijn geen interacties bekend met andere geneesmiddelen.

   Wanneer je niet bekend bent met de symptomen van een vaginale schimmel infectie is het verstandig een (huis) arts te raadplegen. Een vaginale schimmel infectie herken je aan:

   • Jeuk
   • Brandend gevoel
   • Rode gezwollen vulva
   • Witte, klonterige geurloze afscheiding

   Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

   Je kunt Canesten Gyno tegelijkertijd met andere medicijnen combineren.

   Bacteriële vaginose

    De belangrijkste symptomen van  bacteriële vaginose zijn een onaangename visachtige geur van je afscheiding, abnormale afscheiding en ongemak in de vagina.

    Jeuk is meestal geen symptoom van bacteriële vaginose. Jeuk is wel een van de symptomen van vaginale schimmel. Lees hier meer over vaginale schimmel.

    Een branderig gevoel aan je vagina is geen symptoom van bacteriële vaginose. Een branderig gevoel aan je vagina is wel een van de symptomen van vaginale schimmel. Lees hier meer over vaginale schimmel.

    Uitsluitend in overleg met je huisarts, kun je Canesten Gyno Balance tijdens je zwangerschap gebruiken.

    Een visachtige geur en witte/grijze, melkachtige afscheiding zijn symptomen van bacteriële vaginose. Lees hier meer over bacteriële vaginose. Wil je zelf makkelijk en snel vaststellen welke vaginale  infectie jouw klachten veroorzaken?
    Lees dan meer over Canesten Gyno Test: de zelftest voor een indicatie van de oorzaak van je vaginale klachten.

    Met de Canesten Gyno Test kun je zelf thuis in je vertrouwde omgeving testen welke vaginale infectie je hebt. De test is dus geen behandelmethode. Mocht uit de test blijken dat je bacteriële vaginose hebt, kun je deze behandelen met Canesten Gyno Balance Gel.

    Ja, je kunt hier de producten van Canesten Gyno ontdekken en online bestellen. 

    Met de Canesten Gyno Test kun je vaststellen of je een vaginale schimmel of bacteriële vaginose hebt. Twijfel je aan je symptomen of heb je het vermoeden dat je een SOA hebt opgelopen? Neem dan contact op met je huisarts.

    Bacteriële vaginose is niet overdraagbaar bij geslachtsgemeenschap.

    In de verpakking van Canesten Gyno Balance zitten 7 voorgevulde tubes met applicator. Gebruik dagelijks 1 tube gedurende 7 dagen.

    Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel en is vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek of online te bestellen.

    Je gebruikt Canesten Gyno Balance 7 aaneensluitende dagen. Zijn na deze 7 dagen de klachten nog niet over, neem dan contact op met je huisarts.

    Het gebruik van de gel kan soms een wat prikkend gevoel veroorzaken in geval van vaginale schimmelinfecties (bijvoorbeeld candida) of wanneer er sprake is van kleine scheurtje in het weefsel van de vagina. Dit is maar tijdelijk en zou moeten verdwijnen.

    Heb je last van bijwerkingen, neem dan contact op met je arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in de gebruiksaanwijzing van het product staan.

    Ondervind je symptomen maar weet je niet of je een vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose hebt, dan kun je de online Symptomen Checker doen of thuis in je vertrouwde omgeving de Canesten Gyno Test afnemen.

    Gebruik je medicijnen, dan raden we aan om met je huisarts te overleggen of je ook Canesten Gyno kunt gebruiken.

    Huidschimmel

     Huidschimmel of ook wel ringworm genoemd is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Bovendien gaat huidschimmel niet altijd vanzelf over. Als je van je klachten af wilt, is het belangrijk dat je de huidschimmel effectief behandelt.
     Canesten Skin Crème doodt huidschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.

     Symptomen van huidschimmel zijn te herkennen aan: schilfers en kloofjes, vervelling op de handen, ronde plek met een rode rand, jeuk en een branderig gevoel en blaasjes en vochtige plekken.
      

     Huidschimmel en ringworm zijn in feite hetzelfde. 

     Ja, huidschimmel is besmettelijk.

     Jazeker; Canesten Skin Crème is online verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie en verkooppunten waardoor je makkelijk en snel Canesten Skin Crème kunt halen.

     Canesten Skin Crème bevat de werkzame stof clotrimazol.  Canesten Skin Crème remt effectief de groei, doodt de voetschimmel en verlicht zo de jeuk en het branderige gevoel. Klik hier voor meer productinformatie.

     Breng Canesten Skin Crème tweemaal per dag aan op de aangedane huid. Canesten SKIN Crème is gemakkelijk op de huid aan te brengen en trekt snel in. Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt.
     Zoek je de bijsluiter van Canesten Skin Crème klik dan hier.

     Bij gebruik volgens de bijsluiter zijn er geen ernstige bijwerkingen van Canesten Skin Crème bekend.
     Een allergische reactie is mogelijk. Er zijn geen interacties bekend met andere geneesmiddelen.

     Je kunt Canesten Skin Crème tegelijkertijd met andere medicijnen combineren.

     Voetschimmel

      Voetschimmel of ook wel zwemmerseczeem genoemd is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Bovendien gaat schimmel aan je voeten niet altijd vanzelf over. Als je van je klachten af wilt, is het belangrijk dat je de voetschimmel effectief behandelt. Canesten FOOT Crème doodt voetschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.

      Symptomen van voetschimmel zijn te herkennen aan: schilfers, kloofjes, jeuk, een branderig gevoel, blaasjes en vochtige plekken. Een schimmelinfectie aan je voet begint vaak tussen de kleine teen en de teen ernaast. Het kan zich uitbreiden naar zowel de bovenkant als de onderkant van de voet. 

      Voetschimmel en kalknagels zijn twee verschillende aandoeningen maar ontstaan allebei door een schimmelinfectie. Een kalknagel ontstaat door een schimmelinfectie aan de nagels. Je nagel kan daardoor een witgele kleur krijgen en dik, ruw en brokkelig worden.
      Een schimmelinfectie aan je voeten beperkt zich in tegenstelling tot kalknagels niet tot de nagels, maar kan zich over de gehele onderkant en bovenkant van de voet verspreiden. 

      Ja, voetschimmel is besmettelijk. Het oplopen van voetschimmel kan makkelijk gebeuren. Met name in een vochtige, natte omgeving waar schimmels zich snel kunnen uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembadvloer, douches in sportgelegenheden of de sauna.

      Lees de tips van Canesten experts hoe je voetschimmel kunt voorkomen, onder andere door bijvoorbeeld je sokken op 60 graden (Celsius) te wassen.

      Jazeker, Canesten Foot Crème is online verkrijgbaar. Klik hier voor info over hoe je makkelijk en snel Canesten Foot Crème in huis kunt halen.

      Canesten Foot Crème bevat onder andere de werkzame stof clotrimazol.  Canesten Foot Crème remt effectief de groei, doodt de voetschimmel en verlicht zo de jeuk en het branderige gevoel. Klik hier voor meer productinformatie.

      Breng Canesten Foot Crème tweemaal per dag aan op de aangedane huid. Canesten Foot Crème is gemakkelijk tussen de tenen en op, of onder de voet aan te brengen en pakt de schimmel aan je voeten grondig aan. Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Foot Crème, klik dan hier.

      Bij gebruik volgens de bijsluiter zijn er geen ernstige bijwerkingen van Canesten Foot Crème bekend.
      Een allergische reactie is mogelijk. Er zijn geen interacties bekend met andere geneesmiddelen.

      Je kunt Canesten Foot Crème tegelijkertijd met andere medicijnen combineren.

      Oops..antwoord niet gevonden?

      Neem dan direct contact met ons op. Ons team staat klaar om jouw vraag te beantwoorden.

      Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.