Symptomen van een vaginale schimmel

Een vaginale schimmel kun je makkelijk herkennen aan onderstaande symptomen:

  • Vaginale jeuk
  • Een branderig gevoel aan de vagina
  • Witte geurloze afscheiding

Heb jij symptomen van een vaginale schimmel?

Veel vrouwen hebben wel eens last van vaginale klachten zoals jeuk, irritatie of afwijkende afscheiding. Wil jij weten of jouw symptomen een vaginale schimmelinfectie zouden kunnen zijn? 
Doe dan de online test. Wil je toch meer duidelijkheid, bespreek dit dan met je huisarts.

KLIK HIER VOOR DE SYMPTOMEN CHECKER!

 

Zonder recept verkrijgbaar

Online verkrijgbaar zonder recept bij jouw favoriete drogist of apotheek.

Vaginale schimmel…wat is dat eigenlijk?

Meer dan de helft van de vrouwen heeft er wel eens last van: een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmel wordt ook wel vaginale candida infectie genoemd. In feite zijn deze twee termen hetzelfde. Een vaginale schimmelinfectie is een infectie van de vagina, veroorzaakt door bepaalde schimmelsoorten of gisten. Vaginale schimmel kan vervelend zijn, maar is gelukkig niet gevaarlijk.

Symptomen snel en effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over. Daarom kun je een vaginale schimmelinfectie snel en effectief behandelen, bijvoorbeeld met de korte 1-daagse behandeling met de zachte capsule van Canesten Gyno.

De zachte capsule zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik.

Naast de inwendige behandeling met de capsule, kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canesten GYNO crème worden gebruikt.

Liever een andere behandelvorm? Hieronder vind je de verschillende behandelvormen van Canesten Gyno.

Feiten over vaginale schimmel

Canesten icoon

Een sterke vaginale (visachtige) geur is géén symptoom van vaginale schimmel – een sterke geur en ongewone afscheiding zijn symptomen van bacteriële vaginose.

Canesten icoon

Vaginale schimmel herken je aan jeuk, een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding – dit zijn typische symptomen van een vaginale schimmel.

Canesten icoon

Een vaginale schimmel of candida is geen SOA – een schimmelinfectie is wel overdraagbaar op je partner, maar kan ook ontstaan zonder dat je seks hebt gehad.

Symptomen snel en effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over. Daarom kun je een vaginale schimmelinfectie snel en effectief behandelen, bijvoorbeeld met de korte 1-daagse behandeling met de zachte capsule van Canesten Gyno.

De zachte capsule zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik.

Naast de inwendige behandeling met de capsule, kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canesten GYNO crème worden gebruikt.

Liever een andere behandelvorm? Hieronder vind je de verschillende behandelvormen van Canesten Gyno.