Hoe behandel je voetschimmel

Canesten Foot Crème bevat onder andere de werkzame stof clotrimazol en is geschikt voor het effectief behandelen van voetschimmel op of onder je voeten en tussen je tenen.

De voordelen van Canesten Foot Crème:

  • Werkt snel en effectief bij voetschimmel; herstelt de huid van schilfers en kloofjes
  • Makkelijk op de huid en tussen de tenen aan te brengen
  • Reukloos en niet vet
  • Trekt snel in de huid van de voeten
  • Verkrijgbaar in een 20 grams tube

Hoe gebruik je Canesten Foot

Canesten Foot creme is een crème die wordt gebruikt bij voetschimmel. Voetschimmel herken je onder andere aan symptomen zoals huidschilfers, rode plekken, een onaangename geur en jeuk (met name tussen de tenen).

Dosering

Breng Canesten Foot crème 2 keer per dag op de aangedane huid aan. Om de schimmel goed bij de bron aan te pakken, is het belangrijk de crème door te laten dringen tot de onderste huidlagen. Hiervoor kun je het beste de behandeling twee weken voortzetten, zonder onderbreking. Als de kuur eerder gestopt wordt omdat er geen symptomen meer zijn, kan de schimmel terugkeren. Maak de kuur daarom altijd af. 

Gebruiksadvies

De aangedane huid kun je herkennen door symptomen zoals roodheid, jeuk en schilfers. Hier breng je de crème 2 keer per dag op aan. Voor het aanbrengen van de crème kun je je voeten eerst wassen en de losse huidschilfers voorzichtig verwijderen. Met een schone handdoeken droog je je voeten goed af.  Smeer de Canestene Foot crème goed uit. Een dun laagje is voldoende. De crème smeert goed uit en is makkelijk tussen de tenen en op andere plekken op je voet aan te brengen.

Bijsluiter

Lees hier meer over Canesten Foot creme in de bijsluiter

Zonder recept verkrijgbaar

Online verkrijgbaar zonder recept bij jouw favoriete drogist of apotheek.

Zonder recept verkrijgbaar

Feiten over voetschimmel

Canesten icoon

Een behandelkuur die niet afgemaakt is, kan onvoldoende effectief zijn– volg daarom altijd de aanwijzingen in de bijsluiter.

Canesten icoon

Clotrimazol werkt effectief bij schimmel – Canesten Foot creme bevat clotrimazol en werkt effectief bij het bestrijden van voetschimmel

Canesten icoon

Breng Canesten Foot crème 2 keer per dag aan – voor het beste resultaat en om de schimmel in 2 weken te laten verdwijnen.