Schimmelinfectie bij mannen

Kan een man last krijgen van een schimmelinfectie rondom zijn geslachtsdeel?  

Het antwoord is ja: mannen kunnen zeker last krijgen van een schimmelinfectie aan hun geslachtsdeel. Dit wordt ook wel balanitis candidiasis of genitale schimmel genoemd.

Ondanks dat een schimmelinfectie aan het geslachtsdeel van de man GEEN SOA is, is deze schimmelinfectie wel seksueel overdraagbaar.
Het is daarom aan te raden als jij of je partner regelmatig last heeft van een schimmelinfectie aan het geslachtsdeel (vagina of penis) beiden te behandelen met Canesten Skin.

Oorzaken van een schimmelinfectie bij mannen

Een schimmelinfectie aan de penis wordt net als bij een vaginale schimmelinfectie veroorzaakt door gisten. In ongeveer 90 procent van de gevallen gaat het dan om de gist ‘Candida Albicans’. Deze schimmel wordt ook gevonden in de huidflora van gezonde mensen.

Echter, als de schimmels en bacteriën die van nature op of in het menselijke lichaam zitten uit evenwicht raken, kan dat leiden tot typische symptomen van schimmelinfecties. Oorzaken voor het uit balans raken van het natuurlijke evenwicht kunnen zijn:

 • Het gebruik van antibiotica
 • Diabetes
 • Verzwakt immuunsysteem
 • Te strakke voorhuid

Symptomen van schimmel (penis) bij mannen:

Ben je bang dat je last hebt van een schimmelinfectie aan de penis? De symptomen zijn te herkennen aan:   

 • Jeuk aan het geslachtsdeel
 • Roodheid van de voorhuid en eikel. De binnenkant van de voorhuid kan er opgezwollen uitzien

Bovenstaande symptomen komen overeen met de symptomen van een vaginale schimmel bij vrouwen, waarbij een vrouw last kan krijgen van jeuk en een branderig gevoel in de vagina.

Schimmel aan penis behandelen

Een genitale schimmelinfectie ofwel balanitis candidiasis is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Een schimmelinfectie is bovendien seksueel overdraagbaar. Het is daarom aan te raden als jij last hebt van een schimmelinfectie aan de penis deze te behandelen met bijvoorbeeld Canesten Skin.

Canesten Skin gebruikt worden voor effectieve behandeling van balanitis candidiasis, een schimmelinfectie die zich bij mannen voordoet.

Herbesmetting voorkomen
Om herbesmetting bij balanitis candidiasis te voorkomen, kan een vrouwelijke partner zich behandelen met de producten van Canesten Gyno bij vaginale schimmel.

Canesten werkt snel en effectief bij schimmelinfecties, zoals genitale schimmelinfecties. Het doodt de schimmel en verlicht zo snel vervelende symptomen als jeuk en een branderig gevoel.  

Tips bij schimmelinfectie aan de penis

 • Canesten Skin: effectief bij de behandeling van Balanitis Candidiasis ofwel een schimmelinfectie aan de penis.
 • Tip: een schimmelinfectie bij mannen aan de penis en een vaginale schimmelinfectie zijn beide seksueel overdraagbaar.
 • Canesten Skin gebruikt worden voor effectieve behandeling van balanitis candidiasis, een schimmelinfectie die zich bij mannen voordoet.
 • Om herbesmetting bij balanitis candidiasis te voorkomen, kan een vrouwelijke partner zich behandelen met de producten van Canesten Gyno bij vaginale schimmel.
 • De producten van Canesten zijn zonder recept verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat, Etos en online.

Canesten Gyno Crème en Canesten Skin kunnen de werking en veiligheid van rubberproducten zoals condooms en pessaria verminderen

Veelgestelde vragen over schimmel bij mannen en vrouwen

Is vaginale schimmel overdraagbaar aan je partner?
Ja, ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie.

Moet mijn partner zich preventief behandelen als ik een vaginale schimmel heb?
Ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie. Behandel pas als je last krijgt van klachten, bijvoorbeeld met Canesten Skin. 

Wat is het verschil tussen een SOA en een schimmelinfectie aan de penis?
Een SOA is een seksueel overdraagbare aandoening.  Een schimmelinfectie aan de penis kan zijn/worden overgedragen door seksueel contact. Omdat dit ook kan ontstaan zonder seksueel contact te hebben, wordt in het geval van een schimmelinfectie aan de penis/vaginale schimmelinfectie niet gesproken over een SOA maar over een schimmelinfectie.
Daarnaast kan een schimmelinfectie vanzelf over gaan, in tegenstelling tot een SOA. Een SOA moet altijd behandeld worden door een arts.