Hoe behandel je een vaginale schimmelinfectie?

Behandelen van een vaginale schimmel

Een vaginale schimmelinfectie is vaak niet gevaarlijk maar kan wel erg vervelend zijn. Bovendien gaat een vaginale schimmel vaak niet vanzelf over.
Je kunt een vaginale schimmelinfectie (ookwel vaginale candida genoemd) effectief behandelen met bijvoorbeeld een zachte capsule, tablet of crème. Canesten Gyno is het enige geneesmiddel dat zonder recept verkrijgbaar is bij drogist (o.a. Kruidvat, Etos), apotheek én online.

Verschillende toedieningsvormen: capsule, tablet of crème

Elk lichaam is anders. Canesten Gyno heeft daarom verschillende toedieningsvormen ontwikkeld, zodat jij kunt kiezen voor het product dat je het prettigst vindt. Bijvoorbeeld een (inwendige) 1-daagse behandeling met de zachte capsule, de tablet of een 1-daagse behandeling met een crème variant.  Naast de inwendige behandelingen kun je aanvullend en uitwendig Canesten Gyno (6-daagse) crème gebruiken als je veel last hebt van bijvoorbeeld jeuk of een branderig gevoel.

Alle producten van Canesten Gyno zijn even effectief bij een vaginale schimmelinfectie, dankzij de werkzame stof clotrimazol. Maak wel altijd de kuur af, zoals omschreven in de bijsluiter.

Symptomen snel en effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over. Daarom kun je een vaginale schimmelinfectie snel en effectief behandelen, bijvoorbeeld met de korte 1-daagse behandeling met de zachte capsule van Canesten Gyno.

De zachte capsule zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik.

Naast de inwendige behandeling met de capsule, kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canesten GYNO crème worden gebruikt.

Liever een andere behandelvorm? Hieronder vind je de verschillende behandelvormen van Canesten Gyno.

Canesten female doctor icon

Zonder recept verkrijgbaar

Online verkrijgbaar zonder recept bij jouw favoriete drogist of apotheek.

Vaginale schimmel…wat is dat eigenlijk?

Meer dan de helft van de vrouwen heeft er wel eens last van: een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmel wordt ook wel vaginale candida infectie genoemd. In feite zijn deze twee termen hetzelfde. Een vaginale schimmelinfectie is een infectie van de vagina, veroorzaakt door bepaalde schimmelsoorten of gisten. Vaginale schimmel kan vervelend zijn, maar is gelukkig niet gevaarlijk.

Onzeker over je symptomen?

Last van jeuk, een branderig gevoel en witte (geurloze) afscheiding, maar onzeker of je last hebt van een vaginale schimmelinfectie? 

Check dan je symptomen met de online zelftest van Canesten Gyno.

KLIK HIER VOOR DE SYMPTOMEN CHECKER!

Feiten over vaginale schimmel

Canesten Icoon

Een sterke vaginale (visachtige) geur is géén symptoom van vaginale schimmel – een sterke geur en ongewone afscheiding zijn symptomen van bacteriële vaginose.

Canesten icoon

Vaginale schimmel herken je aan jeuk, een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding – dit zijn typische symptomen van een vaginale schimmel.

Canesten icoon

Een vaginale schimmel of candida is geen SOA – een schimmelinfectie is wel overdraagbaar op je partner, maar kan ook ontstaan zonder dat je seks hebt gehad.