Hoe voorkom je voetschimmel

Voetschimmel kan erg vervelend zijn; met name in de zomer wanneer je graag op slippers loopt. Heb je regelmatig last van voetschimmel? Lees hieronder de tips van onze experts om dit te voorkomen.

Tips om voetschimmel te voorkomen

  • Draag slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen. Voetschimmel is makkelijk overdraagbaar.
  • Droog natte voeten goed af, het liefst met een aparte handdoek. Voetschimmel heeft een vochtige en liefst warme omgeving nodig om te kunnen groeien.
  • Wissel regelmatig van schoenen en sokken. Dagelijks komt er gemiddeld 0,25 liter transpiratievocht van uw voeten af. Voetschimmel kan in een vochtige en warme omgeving snel groeien.
  • Was je sokken op minimaal 60 graden Celsius.
  • Draag goed ventilerende sokken en schoenen om transpiratie te voorkomen. Bij voorkeur leren schoenen en katoenen sokken.
  • Gebruik niet te veel zeep bij het douchen en wassen van de voeten. Was het liefst met een huidvriendelijke zeep met een neutrale pH-waarde.

Symptomen snel en effectief behandelen

Voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd, is snel en effectief te behandelen met een geneesmiddel dat de schimmel bij de bron bestrijdt.

Canesten FOOT crème  is een effectieve behandeling die helpt tegen voetschimmel; het doodt voetschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.
 

Feiten over voetschimmel

Canesten pie graph icon

Voetschimmel komt vaker voor bij zweetvoeten– in een warm en vochtige omgeving kan voetschimmel zich goed nestelen

Canesten yeast cells under microscope icon

Het gebruik van zeep kan voetschimmel veroorzaken – te vaak of té grondig wassen van je voeten met zeep kan de pH-waarde van je voeten aantasten en voetschimmel veroorzaken.

Canesten chemical free symbol

Wassen op 60 graden helpt bij voetschimmel – door je sokken op 60 graden te wassen kun je schimmels doden en herbesmetting via je eigen sokken voorkomen