Wat is huidschimmel?

Huidschimmel is een infectie van de huid die ontstaat wanneer de huid in aanraking is geweest met een schimmel of een gist (candida).

Het ontstaat vaak in de huidplooien op ons lichaam: onder de oksels, in de knieholtes. Maar ook bijvoorbeeld op de borst, de rug of armen en benen. Huidschimmel is net als andere schimmels een overdraagbare huidaandoening.

Symptomen van huidschimmel

Hoe herken je huidschimmel? Symptomen zoals roodheid, jeuk, blaasjes en schilferigheid kunnen duiden op een huidschimmel.

Jeuk en branderig gevoel

Huidschimmel kan jeuk en een branderig gevoel veroorzaken. De neiging bestaat om te gaan krabben, waarmee de huid juist kan worden aangetast. Behandel daarom op tijd om een ontsteking te voorkomen.

Schilfers, kloofjes en roodheid

Schilfers en kloofjes zijn herkenbare symptomen van huidschimmel. De huid onder de schilfers kan rood en pijnlijk zijn. Via de huidschilfers is de huidschimmel overdraagbaar aan anderen.

Blaasjes/vochtige plekken

De plek waar de schimmel begint, is vaak vochtig en wit van kleur. Ook kunnen blaasjes op de huid ontstaan. Soms komt er helder vocht uit de blaasjes. De blaasjes op je huid als gevolg van huidschimmel kunnen gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel.

Oorzaken van huidschimmel

  • Verminderde weerstand
  • Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen zoals antibiotica 
  • Een vochtige huid, bijvoorbeeld door slecht afdrogen of overmatig transpireren
  • Het gebruik van zeep of douchegel   
  • Diabetes

Gevolgen van huidschimmel

Huidschimmel kan erg vervelend zijn, maar gelukkig is het niet gevaarlijk. Huidschimmel gaat niet altijd vanzelf over en ondanks dat het niet gevaarlijk is, is het wel erg besmettelijk.

Zorg daarom dat je huidschimmel tijdig behandelt met Canesten SKIN Crème.

Canesten SKIN Crème remt effectief de groei, doodt de huidschimmel en verlicht zo de jeuk en het branderige gevoel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Mocht je twijfelen of de symptomen van huidschimmel wel van toepassing zijn op jouw situatie? Vraag dan de huisarts om advies.

Wist je dat...

...symptomen zoals roodheid, jeuk, blaasjes en schilferigheid op je lichaam kunnen duiden op huidschimmel?

Huidschimmel is net als andere schimmels een overdraagbare huidaandoening.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling met Canesten SKIN crème.

Feiten over huidschimmel

Canesten icoon

Huidschimmel is niet gevaarlijk – het is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelende symptomen geven. Behandel daarom op tijd, ook om anderen niet te besmetten.

Canesten icoon

Huidschimmel is hetzelfde als candida – candida is een schimmelsoort die huidschimmel kan veroorzaken. Behandel candida met een geneesmiddel zoals Canesten SKIN creme, dat door de werkzame stof clotrimazol de schimmel aanpakt bij de bron.