Hoe behandel je huidschimmel

Canesten Skin Crème bevat onder andere de werkzame stof clotrimazol en is geschikt voor het effectief behandelen van schimmelinfecties op je huid.
De voordelen van Canesten Skin Crème:

  • Werkt snel en effectief bij schimmelinfecties op de huid; herstelt de huid van schilfers en kloofjes
  • Makkelijk op de huid aan te brengen
  • Reukloos en niet vet
  • Trekt snel in de huid van de voeten
  • Verkrijgbaar in een 20 grams tube

Hoe gebruik je Canesten SKIN crème

Canesten SKIN creme is een crème die wordt gebruikt bij huidschimmel. Huidschimmel kun je herkennen aan symptomen zoals jeuk, huidschilfers, rode plekken en eventueel een onaangename geur.

Dosering

Je kunt Canesten SKIN crème 2 keer per dag in een dun laagje op de aangedane huid aanbrengen. Om de schimmel goed bij de bron aan te pakken, is het belangrijk de crème door te laten dringen tot de onderste huidlagen. Hiervoor kun je het beste de behandeling drie tot vier weken voortzetten, zonder onderbreking. Hierna kun je het beste nog twee weken toevoegen, om zeker te zijn dat de schimmel volledig is behandeld. Dit betekent een totale behandelduur van ongeveer 4-6 weken. Als je eerder met de kuur stopt omdat er geen symptomen meer zijn, kan de schimmel toch terugkeren. Maak de kuur daarom altijd af. 

Gebruiksadvies

De aangedane huid kun je herkennen door symptomen zoals jeuk, roodheid en schilfers. Hier breng je de crème 2 keer per dag op aan. Voor het aanbrengen van de crème kun je de huid waarop je de creme wilt aanbrengen eventueel eerst wassen en de losse huidschilfers voorzichtig verwijderen.
Met een schone handdoeken droog je de aangedane huid dan af.  Smeer Canesten SKIN crème goed uit. Een dun laagje is voldoende. De crème smeert goed uit en is makkelijk aan te brengen onderbijvorbeeld je oksels, in je knieholtes of op andere lichaamsdelen. 
Dit geldt ook voor behandeling van Balanitis Candiasis (schimmelinfectie aan de penis):
smeer tot 2 maal daags de aangedane huid in en maak de kuur af zoals hierboven beschreven.

Bijsluiter

Lees hier meer over Canesten SKIN crème in de bijsluiter.

 

Zonder recept verkrijgbaar

Zonder recept verkrijgbaar

Online verkrijgbaar zonder recept bij jouw favoriete drogist of apotheek.

 

Feiten over huidschimmel

Canesten icoon

Een behandelkuur die niet afgemaakt is, kan onvoldoende effectief zijn– volg daarom altijd de aanwijzingen in de bijsluiter.

Canesten icoon

Clotrimazol werkt effectief bij schimmel – Canesten SKIN crème bevat clotrimazol en werkt effectief bij het bestrijden van huidschimmel en voetschimmel

Canesten icoon

Canesten SKIN crème behandelt ook balanitis candiasis – Canesten SKIN crème kan ook worden gebruikt bij een schimmelinfectie aan de penis