Symptomen van huidschimmel

Huidschimmel herken je aan de volgende symptomen:

Schilfers, kloofjes en roodheid
Schilfers en kloofjes zijn herkenbare symptomen van huidschimmel. De huid onder de schilfers kan rood en pijnlijk zijn. Via de huidschilfers is de huidschimmel overdraagbaar aan anderen.

Ronde plek met een rode rand
Een schimmelinfectie laat vaak een ronde plek met een rode rand er omheen zien. Terwijl de ronde kringen zich vaak uitbreiden, is het centrum van de ring alweer aan het genezen. Soms spreekt men ook van ringworm.

Ringworm is te herkennen aan rode, ronde en schilferige vlekken. Deze vorm van huidschimmel kan een vervelende jeuk en een branderig gevoel geven.

Blaasjes en vochtige plekken
De plek waar de schimmel begint, is vaak vochtig en wit van kleur. Ook kunnen blaasjes op de huid ontstaan. Soms komt er helder vocht uit de blaasjes. De blaasjes op je huid als gevolg van huidschimmel kunnen gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel.

Vervelling op de handen
Het kan voorkomen dat huidschimmel vervelling van de huid op de handen veroorzaakt. Vervelling van de handen is een overgevoeligheidsreactie op een schimmelinfectie die ergens anders op het lichaam zit. De vervelling kan gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel.

Jeuk en een branderig gevoel
Huidschimmel kan jeuk en een branderig gevoel veroorzaken. De neiging bestaat om te gaan krabben, waarmee de huid juist kan worden aangetast

Symptomen snel en effectief behandelen

Huidschimmel is snel en effectief te behandelen met een geneesmiddel dat de schimmel bij de bron bestrijdt.

Canesten SKIN crème is een effectieve behandeling die helpt tegen huidschimmel; het doodt de schimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.
 

Feiten over huidschimmel

Canesten icoon

Huidschimmel is niet hetzelfde als eczeem– huidschimmel is besmettelijk en makkelijk over te dragen. Twijfel je over je symptomen? Doe dan de zelftest.

Canesten icoon

Huidschimmel is niet gevaarlijk – het is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelende symptomen geven. Behandel daarom op tijd, ook om anderen niet te besmetten.

Canesten icoon

Open blaasjes vormen grootste besmettingsgevaar – symptomen van huidschimmel zijn te behandelen, maar let op dat bijvoorbeeld met name open blaasjes de huidschimmel erg besmettelijk maken.