Bacteriële Vaginose

Lieke: ‘Ik had nog nooit van Bacteriële Vaginose gehoord’

Een van de meest voorkomende vaginale infecties is Bacteriële Vaginose. Bijna één op de drie vrouwen krijgt hier in haar leven wel eens mee te maken. Bacteriële Vaginose is meestal niet gevaarlijk, toch kan dit erg vervelend zijn. Herken jij de symptomen van Bacteriële Vaginose?*

Lieke: ‘Toen ik een afwijkende vaginale geur en abnormale afscheiding ervaarde –met name in mijn ondergoed - , dacht ik in eerste instantie niet direct aan Bacteriële Vaginose. Ik maakte me wel zorgen: ik heb toch geen SOA? Dit zou niet mogelijk kunnen zijn omdat ik geen onveilige seks had gehad. Toch was dat wel de eerste gedachte die destijds in mij opkwam.

Geur en afwijkende afscheiding

Ik heb best een tijdje met de symptomen rondgelopen. De vreemde, vieze geur en abnormale afscheiding konden ineens komen opzetten, maar ook zo weer minder worden. Misschien hoort het er wel bij en heeft elke vrouw hier zo nu en dan last van?
Uiteindelijk heb ik mijn zus in vertrouwen genomen over dit onderwerp. Zij vertelde me dat zij dezelfde symptomen had en de huisarts om advies had gevraagd. Deze had haar verteld dat symptomen zoals een abnormale geur en afwijkende vaginale afscheiding een vaginale infectie genaamd ‘Bacteriële Vaginose’ kon zijn. Dit is een vaginale infectie die vaak bij vrouwen voorkomt en regelmatig wordt verward met de symptomen van een SOA of een vaginale schimmelinfectie.

*Namen en beelden zijn vanwege privacy redenen gefingeerd.

Oplossing bij Bacteriële Vaginose

Canesten Gyno heeft een effectieve oplossing bij de symptomen van Bacteriële Vaginose: Canesten Gyno Balance.
Canesten Gyno Balance bevat onder andere glycogeen en melkzuur dat de onaangename geur effectief neutraliseert en de normale pH van de vagina herstelt.
Canesten Gyno Balance helpt bij een onaangename geur en afwijkende afscheiding die door Bacteriële Vaginose kunnen worden veroorzaakt.

Check je symptomen online 

Wil je weten of jij een vaginale infectie zoals Bacteriële Vaginose hebt? Check online je symptomen.

KLIK HIER VOOR DE ZELFTEST!

Canesten Gyno Test: handige zelftest voor thuis!

Toch nog onzeker over symptomen zoals een abnormale vaginale geur en afwijkende afscheiding?
Met Canesten Gyno Test kun je makkelijk en in je thuisomgeving testen of je Bacteriële Vaginose hebt.