Vaginale schimmel en zwemmen..kan dat?

Vervelend: ga je nét op (strand)vakantie of wil je baantjes trekken in het zwembad, krijg je te maken met een vaginale schimmelinfectie. Mag je met een vaginale schimmel zwemmen? Check dé 4 tips hieronder.

Een veel gehoord argument tegen zwemmen met een vaginale schimmel is dat je daarmee de schimmel op anderen zou kunnen overbrengen. Maar de kans dat dit gebeurt is heel erg klein. Wil je ondanks de klachten wel graag zwemmen, dan zijn er een paar zaken waar je op kunt letten.

Tip 1: Behandel vaginale schimmel met een geneesmiddel

Behandel een vaginale schimmelinfectie met de juiste medicatie. Je kunt zonder recept betrouwbare en effectieve antischimmelmiddelen van Canesten Gyno verkrijgen bij de drogist, de apotheek of online. Bijvoorbeeld Canesten Gyno zachte capsule.*
Als je naar het buitenland gaat is het aan te raden dat je een geneesmiddel voor vaginale schimmel aan je reisapotheek toevoegt. Zeker als je eerder vaginale schimmel hebt gehad en dit tijdens je vakantie het liefst zo snel mogelijk oplost.
Bestel direct.

Tip 2: Zwem niet te lang achter elkaar

Houd in gedachten dat als je lang in het water blijft dobberen de slijmvliezen van de vagina verzachten en het aantrekkelijker wordt voor schimmelsoorten om zich te nestelen.  Blijf daarom niet te lang achter elkaar in het water;  korte periodes, bijvoorbeeld om even af te koelen, zijn beter.

Tip 3: Blijf na het zwemmen niet te lang in je natte bikini of zwempak rondlopen

Schimmels houden van een warme en vochtige omgeving. Doe je natte badkleding daarom zo snel mogelijk na het zwemmen uit.

Tip 4: Zwem in zout water in plaats van chloorwater

Het water van een zwembad met chloor kan de vaginale slijmvliezen belasten. Ook dit is een reden om niet te lang in het water te blijven als je ondanks je klachten toch graag met een vaginale schimmelinfectie wilt zwemmen. Is er ook zeewater in de buurt? Zeewater heeft in het algemeen een positieve invloed op de huid.

Zoals je ziet kun je, ondanks dat je voor of tijdens je vakantie een vaginale schimmel oploopt, toch het zwembad in. Het is wel belangrijk dat je de infectie met een geneesmiddel behandelt en het genezingsproces ondersteunt door rekening te houden met bovenstaande tips.

Veel vakantieplezier gewenst!

Canesten Gyno mee op reis?

Dat kan! Canesten Gyno, bijvoorbeeld de zachte capsule, is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmel dat zonder recept verkrijgbaar bij drogist, apotheek en online.