Voorkomen voetschimmel

Voetschimmel voorkomen

Voetschimmel kan erg vervelend zijn; met name in de zomer wanneer je graag op slippers loopt. Heb je regelmatig last van voetschimmel? Lees hieronder de tips van onze experts om dit te voorkomen.

Tips om voetschimmel te voorkomen

  • Draag slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen. Voetschimmel is makkelijk overdraagbaar.
  • Droog natte voeten goed af, het liefst met een aparte handdoek. Voetschimmel heeft een vochtige en liefst warme omgeving nodig om te kunnen groeien.
  • Wissel regelmatig van schoenen en sokken. Dagelijks komt er gemiddeld 0,25 liter transpiratievocht van uw voeten af. Voetschimmel kan in een vochtige en warme omgeving snel groeien.
  • Was je sokken op minimaal 60 graden Celsius.
  • Draag goed ventilerende sokken en schoenen om transpiratie te voorkomen. Bij voorkeur leren schoenen en katoenen sokken.
  • Gebruik niet te veel zeep bij het douchen en wassen van de voeten. Was het liefst met een huidvriendelijke zeep met een neutrale pH-waarde.

 

Wist je dat..

..voetschimmel heel besmettelijk is? Draag daarom slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen om voetschimmel te voorkomen.

Ben je bang dat je toch een schimmelinfectie aan je voeten hebt opgelopen? Check dan je symptomen.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.