Symptomen huidschimmel

Huidschimmel is niet gevaarlijk, maar wel vervelend en bovendien erg besmettelijk. Huidschimmel gaat vaak niet vanzelf over. Denk jij last te hebben van huidschimmel?
Check hieronder de symptomen van huidschimmel.

Wil jij weten of je huidschimmel hebt?

Start nu de online zelftest!

zelftest huidschimmel

Direct resultaat.

Symptomen van huidschimmel

 • Schilfers, kloofjes en roodheid
  Schilfers en kloofjes zijn herkenbare symptomen van huidschimmel. De huid onder de schilfers kan rood en pijnlijk zijn. Via de huidschilfers is de huidschimmel overdraagbaar aan anderen.
 • Ronde plek met een rode rand
  Een schimmelinfectie laat vaak een ronde plek met een rode rand er omheen zien. Terwijl de ronde kringen zich vaak uitbreiden, is het centrum van de ring alweer aan het genezen. Soms spreekt men ook van ringworm.
  Ringworm is te herkennen aan rode, ronde en schilferige vlekken. Deze vorm van huidschimmel kan een vervelende jeuk en een branderig gevoel geven.
 • Blaasjes en vochtige plekken
  De plek waar de schimmel begint, is vaak vochtig en wit van kleur. Ook kunnen blaasjes op de huid ontstaan. Soms komt er helder vocht uit de blaasjes. De blaasjes op je huid als gevolg van huidschimmel kunnen gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel.
 • Vervelling op de handen
  Het kan voorkomen dat huidschimmel vervelling van de huid op de handen veroorzaakt. Vervelling van de handen is een overgevoeligheidsreactie op een schimmelinfectie die ergens anders op het lichaam zit. De vervelling kan gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel.
 • Jeuk en een branderig gevoel
  Huidschimmel kan jeuk en een branderig gevoel veroorzaken. De neiging bestaat om te gaan krabben, waarmee de huid juist kan worden aangetast.

 

Wist je dat..

..veel mensen zich schamen voor een schimmelinfectie zoals huidschimmel?

Klik hier voor tips om huidschimmel te voorkomen.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.