Typische vrouwenklachten

Vrouwen kunnen anderen gezondheidsklachten ervaren dan mannen. Logisch, het vrouwenlichaam is natuurlijk heel anders gebouwd! Maar wat zijn nu typische vrouwenklachten?

Canesten Gyno heeft enkele ‘vrouwenzaken’ voor je op een rij gezet inclusief tips om deze typische klachten te voorkomen of verminderen.

Vaginale Schimmelinfectie (VSI)

Vrouwen praten er liever niet over, maar zeker de helft van de vrouwen heeft soms last van een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmelinfectie, ook wel candida genoemd, is een infectie van de vagina die wordt veroorzaakt door bepaalde schimmelsoorten of gisten en geeft vervelende symptomen zoals jeuk, witte afscheiding en een branderig gevoel.

Meer weten over de symptomen van Vaginale Schimmel en hoe je deze infectie effectief kunt behandelen? Check hier meer.

Wil jij weten of jouw symptomen een vaginale schimmelinfectie zouden kunnen zijn?
Doe dan de online test.

 

Bacteriële Vaginose

Heb je nog niet eerder gehoord van Bacteriële Vaginose (BV)?  Dat kan!
Hoewel veel vrouwen in hun leven te maken krijgen met symptomen van Bacteriële Vaginose, zoals abnormale geur en afwijkende afscheiding, is Bacteriële Vaginose nog een relatief  onbekende vaginale infectie onder vrouwen. 

Bacteriële Vaginose is de meest voorkomende oorzaak van vaginale infecties bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën die de natuurlijk balans in je vagina verstoren.

Bacteriële Vaginose klinkt eng, maar de symptomen van BV kun je effectief behandelen  met Canesten Gyno Balance. Mogelijke oorzaken van Bacteriële Vaginose zijn ongesteldheid, antibiotica of te veel of te grondig wassen met zeep.  Lees hoe je Bacteriële Vaginose makkelijk en effectief kunt behandelen

Menstruatieklachten

Menstruatiepijn voelt anders dan 'gewone' pijn. Veel vrouwen ervaren een doffe of juist stekende pijn in de onderbuik of onderrug. De pijn kan doortrekken naar je rug, heupen of bovenbenen. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid.

Om ervoor te zorgen dat je baarmoeder samentrekt en het dikke baarmoederslijmvlies afgestoten kan worden, maakt je baarmoeder prostaglandines aan. Menstruatiepijn is daarom vaak het hevigst op de eerste dag, want dan is de concentratie prostaglandines het hoogst.  
Op zoek naar tips bij menstruatiepijn? Lees hier verder.

Vaginale infectie? Test jezelf online

Denk jij last te hebben van een vaginale infectie? Doe de online zelftest!
Direct resultaat.

Anderen lezen ook..

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.