Veelgestelde vragen over voetschimmel

Is voetschimmel gevaarlijk?

Voetschimmel of ook wel zwemmerseczeem genoemd is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Bovendien gaat schimmel aan je voeten niet altijd vanzelf over. Als je van je klachten af wilt, is het belangrijk dat je de voetschimmel effectief behandelt. Canesten FOOT Crème doodt voetschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.

Hoe weet ik of ik voetschimmel heb?

Symptomen van voetschimmel zijn te herkennen aan: schilfers, kloofjes, jeuk, een branderig gevoel, blaasjes en vochtige plekken. Een schimmelinfectie aan je voet begint vaak tussen de kleine teen en de teen ernaast. Het kan zich uitbreiden naar zowel de bovenkant als de onderkant van de voet. Check de symptomen van voetschimmel hier.

Wat is het verschil tussen voetschimmel en een kalknagel?

Voetschimmel en kalknagels zijn twee verschillende aandoeningen maar ontstaan allebei door een schimmelinfectie. Een kalknagel ontstaat door een schimmelinfectie aan de nagels. Je nagel kan daardoor een witgele kleur krijgen en dik, ruw en brokkelig worden.
Een schimmelinfectie aan je voeten beperkt zich in tegenstelling tot kalknagels niet tot de nagels, maar kan zich over de gehele onderkant en bovenkant van de voet verspreiden. Check de symptomen van voetschimmel hier.

Is voetschimmel besmettelijk?

Ja, voetschimmel is besmettelijk. Het oplopen van voetschimmel kan makkelijk gebeuren. Met name in een vochtige, natte omgeving waar schimmels zich snel kunnen uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembadvloer, douches in sportgelegenheden of de sauna.

Hoe kan ik voetschimmel voorkomen?

Lees de tips van Canesten experts hoe je voetschimmel kunt voorkomen, onder andere door bijvoorbeeld je sokken op 60 graden (Celsius) te wassen. 

Kan ik Canesten Foot Crème online verkrijgen?

Jazeker, Canesten Foot Crème is online verkrijgbaar. Klik hier voor de online verkooppunten waardoor je makkelijk en snel Canesten Foot Crème in huis kunt halen of bestel direct.*

Hoe kan ik voetschimmel behandelen?

Canesten Foot Crème bevat onder andere de werkzame stof clotrimazol.  Canesten Foot Crème remt effectief de groei, doodt de voetschimmel en verlicht zo de jeuk en het branderige gevoel. Klik hier voor meer productinformatie of bestel Canesten Foot Crème direct online.

Hoe kan ik Canesten Foot Crème gebruiken?

Breng Canesten Foot Crème tweemaal per dag aan op de aangedane huid. Canesten Foot Crème is gemakkelijk tussen de tenen en op, of onder de voet aan te brengen en pakt de schimmel aan je voeten grondig aan. Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Foot Crème, klik dan hier.

Heeft Canesten Foot Crème bijwerkingen?

Bij gebruik volgens de bijsluiter zijn er geen ernstige bijwerkingen van Canesten Foot Crème bekend.
Een allergische reactie is mogelijk. Er zijn geen interacties bekend met andere geneesmiddelen.

Kan ik Canesten Foot Crème tegelijktijdig met andere medicijnen combineren?

Je kunt Canesten Foot Crème tegelijkertijd met andere medicijnen combineren.

Oops..antwoord niet gevonden?

 Neem dan direct contact met ons op. Ons team staat klaar om jouw vraag te beantwoorden.

Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.