Wat is huidschimmel?

Huidschimmel is een infectie van de huid die ontstaat wanneer de huid in aanraking is geweest met een schimmel of een gist (candida). Het ontstaat vaak in de huidplooien op ons lichaam. Symptomen zoals roodheid, jeuk, blaasjes en schilferigheid kunnen duiden op een huidschimmel.
Huidschimmel is net als andere schimmels een overdraagbare huidaandoening.

Huidschimmel is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. De symptomen gaan meestal gepaard met jeuk en een branderig gevoel. Een schimmelinfectie geeft niet altijd direct klachten, maar kan ook pas later (bijvoorbeeld als gevolg van een verminderde weerstand) klachten veroorzaken. De klachten verergeren vaak bij vochtig of warm weer.

Gevolgen van huidschimmel

Ook al is huidschimmel niet gevaarlijk, het kan erg vervelend zijn. Zorg daarom dat je huidschimmel tijdig behandeld met Canesten SKIN Crème.

Canesten SKIN Crème remt effectief de groei, doodt de huidschimmel en verlicht zo de jeuk en het branderige gevoel. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Mocht je twijfelen of de symptomen van huidschimmel wel van toepassing zijn op jouw situatie? Vraag dan de huisarts om advies.

Mogelijke oorzaken huidschimmel

•    Verminderde weerstand

•    Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen zoals antibiotica

•    Een vochtige huid, bijvoorbeeld door slecht afdrogen of overmatig transpireren

•    Het gebruik van zeep of douchegel  

•    Diabetes

Wist je dat..

..symptomen zoals roodheid, jeuk, blaasjes en schilferigheid op je lichaam kunnen duiden op huidschimmel?
Huidschimmel is net als andere schimmels een overdraagbare huidaandoening.
Wil je weten of jij last hebt van huidschimmel? Check de symptomen.

Check je symptomen!

Wil jij weten of je een huidschimmel hebt?

zelftest huidschimmel

Start de zelftest. Direct resultaat!

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.