Veelgestelde vragen over vaginale schimmel

Ik heb jeuk aan mijn vagina. Heb ik last van een vaginale schimmel?

Vaginale jeuk is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmel. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent.
Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

Ik heb last van een branderig gevoel aan mijn vagina. Is dit een vaginale schimmel?

Een branderig gevoel aan je vagina is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmel. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent. Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

Ik heb last van witte, geurloze afscheiding. Kan dit wijzen op een vaginale schimmel infectie?

Witte geurloze afscheiding is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmel. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent. Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

Wat is het verschil tussen Canesten 1-daagse zachte capsule en Canesten 1-daagse tablet?

Beide behandelvormen zijn 1-daagse behandelingen.
De zachte capsule vormt zich comfortabel naar je lichaam, waardoor sommige vrouwen de voorkeur geven aan een behandeling met de 1-daagse zachte capsule van Canesten Gyno. Ook al komt het niet zo vaak voor: de zachte capsule werkt vaak beter in een minder vochtig vaginaal milieu. Canesten 1-daagse tablet kan daarin minder goed oplossen.

Ik ken Gyno Daktarin van de huisarts. Is de werking van Canesten Gyno hetzelfde?

Beide geneesmiddelen doden de schimmel en verlichten zo snel de symptomen zoals jeuk, een branderig gevoel en witte afscheiding. Canesten Gyno is een effectief geneesmiddel bij vaginale schimmelinfectie. Canesten Gyno is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmel waarvoor je niet naar de huisarts hoeft om dit te verkrijgen. Je kunt dit vrij verkrijgen bij de volgende verkooppunten.
Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt.

Kan ik Canesten Gyno online verkrijgen?

Jazeker, Canesten Gyno is online verkrijgbaar. Klik hier voor de online verkooppunten waardoor je makkelijk en snel Canesten Gyno in huis kunt halen*.

Ik heb begrepen dat als je last hebt gehad van een vaginale schimmel infectie, dit op een later moment weer terug kan komen. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Als je een keer een vaginale schimmelinfectie hebt gehad, betekent dit niet automatisch dat je dat nog een keer zult krijgen. Je kunt wel een aantal voorzorgsmaatregelen treffen waardoor je de kans verkleint dat je nogmaals last krijgt van een vervelende infectie. Klik hier voor de tips van het expert team van Canesten Gyno welke maatregelen je kunt treffen om een vaginale schimmel infectie te voorkomen.

Ik heb Canesten Gyno 1-tablet gebruikt, maar deze is niet goed opgelost. Wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat de tablet niet goed is opgelost, bijvoorbeeld door een onvoldoende vochtige omgeving waardoor de werking onvoldoende is geweest. Dit kan overigens geen kwaad. In de bijsluiter lees je hier meer informatie over. In zo’n geval zou Canesten Gyno crème een oplossing kunnen bieden.

Hoe kan ik een vaginale schimmelinfectie behandelen?

Als dit je eerste keer is dat je een vaginale schimmelinfectie hebt, maak dan een afspraak met je huisarts. Als je bekend bent met een vaginale schimmelinfectie dan kun je makkelijk effectief en snel (zonder recept van de huisarts) behandelen met Canesten Gyno. Klik hier om het volledige assortiment van Canesten Gyno te bekijken.

Hoe weet ik dat ik geen SOA heb in plaats van een vaginale schimmelinfectie?

Als je denkt dat je mogelijk een SOA hebt opgelopen, maak dan een afspraak met je huisarts.

Is een vaginale schimmelinfectie van vrouw op man overdraagbaar bijvoorbeeld door geslachtsgemeenschap?

Ja, ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie. Klik hier voor de bijsluiter om jezelf te informeren hoe je/jullie dit het beste kunnen behandelen.

Ik onderga momenteel een antibioticakuur. Krijg ik nu ook last van een vaginale schimmelinfectie?

Het is niet zo dat iedereen die een antibioticakuur gebruikt automatisch last krijg van een vaginale schimmel. Wel zorgt antibiotica ervoor dat de natuurlijke balans van schimmels in je vagina verstoord kan worden waardoor de schimmel ‘Candida Albicans’ de overhand kan krijgen. Hierdoor kun je last krijgen van een vaginale schimmel.  Canesten Gyno doodt effectief de schimmel en verlicht zo de jeuk. 

Ik ben zwanger en ik vermoed dat ik last heb van een vaginale schimmel. Mag ik Canesten Gyno gebruiken?

Zwangere vrouwen hebben relatief gezien een grotere kans om een vaginale schimmelinfectie te krijgen. Dit komt doordat hormonale schommelingen de natuurlijke balans van schimmels in je vagina kunnen verstoren. Echter, raadpleeg altijd je huisarts voordat je medicijnen gebruikt tijdens de zwangerschap, dit geldt ook voor het gebruik van Canesten Gyno als je zwanger bent.

Kan de werkzaamheid van de verschillende Canesten Gyno toedieningsvormen verschillen?

Alle producten van Canesten bevatten dezelfde werkzame stof, alleen de toedieningsvorm en behandelduur, 1 dag (tablet en zachte capsule) versus 6 dagen (crème) kan verschillen. De werkzaamheid is hetzelfde en dus even effectief.

Hoe moet ik Canesten Gyno 1-tablet gebruiken?

Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Gyno 1-Tablet, klik dan hier.

Hoe moet ik Canesten Gyno 1-zachte capsule gebruiken?

Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Gyno 1-Zachte capsule, klik dan hier.

Hoe moet ik Canesten Gyno Crème gebruiken?

Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter van Canesten Gyno Crème, klik dan hier.

Heb ik een recept van de huisarts nodig voor Canesten Gyno?

Nee, Canesten Gyno 1-Tablet, Canesten Gyno 1-Zachte Capsule en Canesten Gyno Crème zijn geneesmiddelen die zonder recept te koop zijn bij apotheek en drogisterij.

Hoe vaak mag ik Canesten Gyno gebruiken?

Gebruik Canesten Gyno volgens de bijsluiter;
Gebruik de 1-daagse Tablet en de 1-daagse Zachte Capsule 1 maal per kuur. De crème dien je inwendig 6 dagen te gebruiken. Volg altijd de aanwijzingen die in de bijsluiter staan.

Heeft Canesten Gyno bijwerkingen?

Bij gebruik volgens de bijsluiter zijn er geen ernstige bijwerkingen bekend. Een allergische reactie is mogelijk. Er zijn geen interacties bekend met andere geneesmiddelen.

Hoe weet ik of ik een vaginale schimmel infectie heb?

Wanneer je niet bekend bent met de symptomen van een vaginale schimmel infectie is het verstandig een (huis) arts te raadplegen. Een vaginale schimmel infectie herken je aan:

  • Jeuk
  • Brandend gevoel
  • Rode gezwollen vulva
  • Witte, klonterige geurloze afscheiding

Check ook de symptomenchecker van Canesten Gyno om te zien of je mogelijk last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

Kan ik Canesten Gyno tegelijktijdig met andere medicijnen combineren?

Je kunt Canesten Gyno tegelijkertijd met andere medicijnen combineren.

 

 

OOPS…antwoord niet gevonden?

Neem dan direct contact met ons op. Ons team staat klaar om jouw vraag te beantwoorden!

Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.