Vaginale schimmelinfectie?

Wat is een vaginale schimmel?

Vrouwen praten er liever niet over, maar zeker de helft van de vrouwen heeft soms last van een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmelinfectie, ook wel candida genoemd,  is een infectie van de vagina die wordt veroorzaakt door bepaalde schimmelsoorten of gisten.

Een vaginale schimmelinfectie is een schimmel die redelijk vaak bij vrouwen voorkomt: meer dan de helft van de vrouwen heeft er in haar leven wel eens mee te maken gehad. Belangrijk om te weten: vaginale schimmel of candida is geen SOA.

Een vaginale schimmelinfectie kan elke vrouw overkomen. In de vagina leven namelijk schimmels en bacteriën. Dat is heel normaal. Tussen die schimmels en bacteriën bestaat een natuurlijk evenwicht. Soms raakt dit evenwicht verstoord. Bepaalde schimmels kunnen dan de overhand nemen en er ontstaat een schimmelinfectie.

Canesten Gyno Zachte Capsule: 1-daagse behandeling

Canesten Gyno zachte capsule bij vaginale schimmel is een zachte capsule die je gemakkelijk inbrengt. De capsule vormt zich comfortabel naar je lichaam en zorgt voor een snelle, 1-daagse lokale behandeling.
De zachte capsule is voor (inwendig) vaginaal gebruik. Voor uitwendige jeuk kun je aanvullende Canesten Gyno crème gebruiken.

BIJSLUITER CANESTEN GYNO ZACHTE CAPSULE.

Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.

Mogelijke oorzaken vaginale schimmel

  • Gebruik van antibiotica of andere medicijnen
  • Verminderde weerstand
  • Te grondig reinigen met zeep
  • Zwangerschap of menstruatie
  • Diabetes

Vaginale Schimmel of Bacteriële Vaginose?

Gevolgen van vaginale schimmel

Een vaginale schimmel is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Zorg daarom dat je vaginale schimmel snel en effectief behandelt. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Mocht je twijfelen of de symptomen van een vaginale schimmelinfectie wel van toepassing zijn op jouw situatie?
Vraag dan de huisarts om advies.

Behandelen van vaginale schimmelinfectie: Canesten Gyno

Canesten GYNO is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmel dat vrij verkrijgbaar is bij drogist en apotheek.

Canesten Gyno werkt effectief en snel: het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. De zachte capsule zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik.

Naast de inwendige behandeling met de capsule, kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canesten GYNO crème worden gebruikt.

Zonder recept online verkrijgbaar

Wist je dat Canesten Gyno bij alle drogisterijen zonder recept online verkrijgbaar is?
Kies hier jouw favoriete drogist. 

Bestel direct

Een vaginale schimmel behandel je snel en effectief met Canesten Gyno.
Direct online bestellen?

 


 

Voorkomen vaginale schimmel

Als je alleen uitwendige jeuk behandelt, pak je de bron van de vaginale schimmelinfectie niet aan.

Vergeet voor een effectieve behandeling van de vaginale schimmel daarom niet inwendig te behandelen. Bijvoorbeeld met een 1-daagse behandeling met een zachte capsule, de 1-daagse tablet of de crème (6 dagen).
Deze remt de groei van de schimmel en doodt de schimmel bij de bron. Lees meer.

Online zelftest

Wil jij weten of je een vaginale schimmel hebt?
Test jezelf nu online en bekijk direct het resultaat.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.