Vaginale jeuk

Wat is vaginale jeuk?

Veel vrouwen hebben weleens last heeft gehad van een vaginale klachten zoals jeuk, branderigheid of veel of witte afscheiding. Maar liefst 86% van de ondervraagde vrouwen geeft aan dat jeuk de meest voorkomende vaginale klacht is.*

Kan vaginale jeuk duiden op een schimmelinfectie?

Jeuk aan je vagina kan vervelend zijn. Helemaal op momenten dat je het niet kunt gebruiken, zoals op je werk of tijdens een leuke avond uit.  De oorzaak van vaginale jeuk is soms lastig te herkennen, maar je kunt heel goed één voor één dingen gaan onderzoeken. Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat er in je vagina bacteriën en schimmels leven die er samen voor zorgen dat je intiem gezond bent. Dit natuurlijke evenwicht tussen bacteriën en schimmels kan door verschillende omstandigheden verstoord worden. Schimmels krijgen de overhand en de kans bestaat op een vaginale schimmelinfectie. Jeuk aan je vagina is dan een van de klachten.

Lees meer over vaginale schimmel

Tips bij vaginale jeuk

  • De binnenkant van je vagina reinigt zichzelf. Het is dus voldoende om de buitenkant van je schaamlippen met lauwwarm water af te spoelen.
  • Gebruik geen deodorant of geparfumeerde zeep of doucheschuim in en rond je vagina
  • Dep je vagina goed droog na het douchen, zwemmen en sporten
  • Gebruik een mild, geurloos wasmiddel om je ondergoed te wassen
  • Vaginale douches en spoelingen kunnen het slijmvlies irriteren en zullen de klachten dus niet helpen verminderen
  • Vrij niet als je vagina nog droog is. Dit kan het slijmvlies irriteren
  • Verwissel tijdens je menstruatie vaak van tampon of maandverband
  • Als je naar de wc bent geweest, veeg je dan van voren naar achteren af

*Bron: Ipsos onderzoek 2014

Symptomen van vaginale jeuk snel en effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over.

Om de symptomen van vaginale schimmelinfectie zoals vaginale jeuk effectief te behandelen, kun je Canesten Gyno Zachte Capsule gebruiken.

canesten-gyno

button koop nu

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.