Symptomen bacteriële vaginose

Symptomen van bacteriële vaginose

Heb je nog niet eerder gehoord van bacteriële vaginose (BV)?  Dat kan! Hoewel veel vrouwen in hun leven te maken krijgen met symptomen van bacteriële vaginose, weten ze vaak niet dat vaginale infecties in veel van de gevallen worden veroorzaakt door bacteriën in plaats van gisten of schimmels.  

Bacteriële vaginose is de meest voorkomende oorzaak van vaginale infecties bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën die de natuurlijk balans in je vagina verstoren.

Bacteriële vaginose kun je makkelijk herkennen aan onderstaande symptomen:

  • Visachtige, onaangename lucht
  • Waterige, melkachtige afscheiding
  • Grijze, witte afscheiding
  • Soms jeuk
  • Soms pijn bij het plassen

Bacteriële vaginose leidt in tegenstelling tot vaginale schimmel slechts soms tot irritatie of jeuk van je vagina.

Heb jij symptomen van bacteriële vaginose?

Veel vrouwen hebben wel eens last van vaginale klachten zoals jeuk, irritatie of afwijkende afscheiding. Wil jij weten of jouw symptomen een vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose zouden kunnen zijn?
Doe de online Symptomen Checker  >>

Liever thuis een ‘echte’ test doen?  
Canesten Gyno Test is een test die door vrouwen (met last van abnormale vaginale symptomen) zelf in een vertrouwde omgeving kan worden uitgevoerd om de oorzaak van vaginale klachten vast te stellen.

De voordelen van Canesten Gyno Test

  • Makkelijk en snel een veelvoorkomende vaginale infectie vaststellen
  • Klinisch getest met meer dan 90% nauwkeurigheid
  • Een test in 1 stap met resultaten binnen enkele seconden
  • Gemakkelijk af te lezen
  • In eigen vertrouwde omgeving

Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.

Meer info>>

Symptomen bacteriële vaginose behandelen

Bacteriële vaginose kan vervelend zijn en  gaat vaak niet vanzelf over. De symptomen van bacteriële vaginose kun je effectief behandelen  met Canesten Gyno Balance.

Canesten Gyno Balance bevat onder andere  glycogeen en melkzuur dat de onaangename geur effectief neutraliseert en de normale pH van de vagina herstelt. De behandeling bestaat uit 7 voorgevulde tubes met applicator die makkelijk gebruikt kunnen worden.  Gedurende 7 dagen breng je ‘s avonds voor het slapen gaan de gel uit 1 tube in.

De gel kan tijdens de zwangerschap in overleg met een arts worden gebruikt.

Bacteriële vaginose?

Wist je dat..
..bacteriële vaginose de meest voorkomende oorzaak van vaginale infecties bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd is en wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën die de natuurlijk balans in je vagina verstoren? Lees meer over de oorzaken van bacteriële vaginose.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.