Wat is Bacteriële Vaginose?

Wat is Bacteriële Vaginose?

Een onaangename geur of afwijkende afscheiding zijn symptomen van Bacteriële Vaginose (BV). Mogelijke oorzaken kunnen te veel of te grondig wassen of wassen met zeep zijn.

Zeep, douchegel of spoelingen om je vagina te wassen bieden geen oplossing wanneer je last hebt van Bacteriële Vaginose. Deze kunnen symptomen zoals geur en afscheiding verergeren. 

Bacteriële vaginose klinkt eng, maar komt vaak voor en is gemakkelijk te behandelen. Bacteriële vaginose is zelfs de meest voorkomende oorzaak van vaginale infecties bij vrouwen in de vruchtbare fase van hun leven.

Ondanks dat weinig vrouwen hier openlijk over spreken, krijgen veel vrouwen in hun leven te maken met bacteriële vaginose.

Bacteriële vaginose is een veelvoorkomende infectie. Wist je dat er in je vagina bacteriën en schimmels leven? Deze werken met elkaar samen om je vagina te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tussen de bacteriën en schimmels bestaat een natuurlijk evenwicht. Wanneer de pH-waarde in je vagina uit balans is, kan het echter voorkomen dat bepaalde bacteriën gaan overheersen. Hierdoor kunnen symptomen zoals een onaangename geur of afwijkzende afscheiding ontstaan.
Dit noemen we ‘Bacteriële Vaginose’, afgekort ook wel BV.

Mogelijke oorzaken van bacteriële vaginose

  •     Ongesteldheid
  •     Antibiotica
  •     Wassen met zeep
  •     Spiraaltje
  •     Sperma

 

Bacteriële Vaginose

Gevolgen van bacteriële vaginose

Bacteriële vaginose is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. De onplezierige geur die bacteriële vaginose veroorzaakt kan je een onzeker gevoel geven.
Wist je dat je bacteriële vaginose zelf in je vertrouwde omgeving kunt behandelen met Canesten Gyno Balance? Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees wel even de gebruiksaanwijzing voor gebruik.

Mocht je twijfelen of de symptomen van bacteriële vaginose  wel van toepassing zijn op jouw situatie?

Vraag dan de huisarts om advies.

Niet zeker over bacteriële vaginose?

Het is heel normaal dat je onzeker bent over je symptomen. Zeker als je voor de eerste keer last hebt van vaginale klachten. Maar ook als het niet je eerste keer is en je graag zeker wilt weten welke behandeling aansluit op jouw klachten.
Als je niet zeker bent of je bacteriële vaginose of vaginale schimmel hebt, helpen wij je om daar op een makkelijke manier achter te komen met Canesten Gyno Test.

Canesten Gyno Test
Deze innovatieve en betrouwbare zelftest, ‘Canesten Gyno Test’,  geeft snel een indicatie door welke vaginale infectie je klachten veroorzaakt worden: bacteriële vaginose, vaginale schimmel of een andere vaginale aandoening.  Je kunt je vaginale infectie behandelen met Canesten Gyno.

Bij aanhoudende klachten of twijfel over je aandoening, raadpleeg je je drogist, apotheker of huisarts.

Hoe werkt de Canesten Gyno Test?

Hoe werkt Canesten Gyno Test?

Een beoordeling van het type infectie is zeer belangrijk om de juiste behandeling te vinden. Om vast te stellen welke infectie de oorzaak is van je klachten, koppelt Canesten Gyno Test de pH-waarde van je vagina aan de specifieke symptomen waar je last van hebt.
Bijvoorbeeld witte afscheiding, een onaangename geur in combinatie met witte afscheiding of juist ‘geurloze’ afscheiding.

Met Canesten Gyno Test kun je op een eenvoudige en snelle manier in je eigen vertrouwde omgeving vaststellen welke infectie (bacteriële vaginose of vaginale schimmel) jouw klachten veroorzaakt.

Met een gebruiksvriendelijk staafje die in de verpakking van je Canesten Gyno Test zit kun je makkelijk testen of de zuurgraad (pH-waarde) van je vagina verhoogd is of niet. Als je de uitslag die je kunt aflezen op het staafje combineert met de symptomen die je op de verpakking terug kunt vinden, krijg je een indicatie van de oorzaak van  je vaginale klachten. Geeft de test als indicatie dat je mogelijk vaginale schimmel of bacteriële vaginose hebt, heeft Canesten Gyno een effectieve behandelmethode.

 De voordelen van Canesten Gyno Test

  • Makkelijk en snel een veelvoorkomende vaginale infectie vaststellen
  • Klinisch getest met meer dan 90% nauwkeurigheid
  • Een test in 1 stap met resultaten binnen enkele seconden
  • Gemakkelijk af te lezen
  • In eigen vertrouwde omgeving

Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.

Met Canesten Gyno Test kun je op een eenvoudige en snelle manier in je eigen vertrouwde omgeving vaststellen welke infectie (bacteriële vaginose of vaginale schimmel) jouw klachten veroorzaakt. Lees meer >

 

Bacteriële vaginose tijdens de zwangerschap

Hormonale veranderingen tijdens je zwangerschap kunnen bacteriële vaginose veroorzaken. Herken je de symptomen van bacteriële vaginose?  In overleg met je huisarts kun je Canesten Gyno Balance gebruiken.

tv commercial with lamp

Check je symptomen!

Heb je mogelijk Bacteriële Vaginose?
Start nu de online test. Direct resultaat.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.