Wat is Bacteriële Vaginose?

Wat is Bacteriële Vaginose?

Een onaangename geur of afwijkende afscheiding zijn symptomen van Bacteriële Vaginose (BV). Mogelijke oorzaken kunnen te veel of te grondig wassen of wassen met zeep zijn.

Zeep, douchegel of spoelingen om je vagina te wassen bieden geen oplossing wanneer je last hebt van Bacteriële Vaginose. Deze kunnen symptomen zoals geur en afscheiding verergeren. 

Bacteriële vaginose klinkt eng, maar komt vaak voor en is gemakkelijk te behandelen. Bacteriële vaginose is zelfs de meest voorkomende oorzaak van vaginale infecties bij vrouwen in de vruchtbare fase van hun leven.

Ondanks dat weinig vrouwen hier openlijk over spreken, krijgen veel vrouwen in hun leven te maken met bacteriële vaginose.

Bacteriële vaginose is een veelvoorkomende infectie. Wist je dat er in je vagina bacteriën en schimmels leven? Deze werken met elkaar samen om je vagina te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tussen de bacteriën en schimmels bestaat een natuurlijk evenwicht. Wanneer de pH-waarde in je vagina uit balans is, kan het echter voorkomen dat bepaalde bacteriën gaan overheersen. Hierdoor kunnen symptomen zoals een onaangename geur of afwijkzende afscheiding ontstaan.
Dit noemen we ‘Bacteriële Vaginose’, afgekort ook wel BV.

Mogelijke oorzaken van bacteriële vaginose

  •     Ongesteldheid
  •     Antibiotica
  •     Wassen met zeep
  •     Spiraaltje
  •     Sperma

 

Bacteriële Vaginose

Gevolgen van bacteriële vaginose

Bacteriële vaginose is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. De onplezierige geur die bacteriële vaginose veroorzaakt kan je een onzeker gevoel geven.
Wist je dat je bacteriële vaginose zelf in je vertrouwde omgeving kunt behandelen met Canesten Gyno Balance? Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees wel even de gebruiksaanwijzing voor gebruik.

Mocht je twijfelen of de symptomen van bacteriële vaginose  wel van toepassing zijn op jouw situatie?

Vraag dan de huisarts om advies.

Niet zeker over bacteriële vaginose?

Het is heel normaal dat je onzeker bent over je symptomen. Zeker als je voor de eerste keer last hebt van vaginale klachten. Maar ook als het niet je eerste keer is en je graag zeker wilt weten welke behandeling aansluit op jouw klachten.
Als je niet zeker bent of je bacteriële vaginose of vaginale schimmel hebt, helpen wij je om daar op een makkelijke manier achter te komen met Canesten Gyno Test.

Canesten Gyno Test
Deze innovatieve en betrouwbare zelftest, ‘Canesten Gyno Test’,  geeft snel een indicatie door welke vaginale infectie je klachten veroorzaakt worden: bacteriële vaginose, vaginale schimmel of een andere vaginale aandoening.  Je kunt je vaginale infectie behandelen met Canesten Gyno.

Bij aanhoudende klachten of twijfel over je aandoening, raadpleeg je je drogist, apotheker of huisarts.

 

Check je symptomen online!

Weet je niet zeker of je mogelijk last hebt van Bacteriele Vaginose?
Start hier de online zelftest.

online zelftest bacteriele vaginose

Wist je dat...


..bacteriële vaginose de meest voorkomende oorzaak van vaginale infecties bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd is en wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën die de natuurlijk balans in je vagina verstoren? Lees meer over de oorzaken van bacteriële vaginose.

Canesten. Je voelt je snel weer jezelf.

Bacteriële vaginose tijdens de zwangerschap

Hormonale veranderingen tijdens je zwangerschap kunnen bacteriële vaginose veroorzaken. Herken je de symptomen van bacteriële vaginose?  In overleg met je huisarts kun je Canesten Gyno Balance gebruiken.

Meer weten over de symptomen van bacteriële vaginose? Check ze hier.

Top

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.